Tokyo, Japans berömda huvudstad med över 30 miljoner invånare på en yta som Skånes kan verka skrämmande till en början, det finns så mycket att ta in! Men Tokyo är inte bara säkrare än de flesta av världens storstäder, här kan du bli underhållen 24 timmar om dygnet och shoppa allt du kan tänka dig, men också uppleva unika subkulturer och naturligtvis – japansk spa och matkultur.

Tokyo - Staden du måste besöka

Stadsdelar

Det är nästan omöjligt att missa stadsdelen Shibuya i centrala Tokyo, här finns nattlivet, restauranger, shopping, mode – och världens största trafikkorsning som kan vara en upplevelse i sig. Har du bara några dagar i Tokyo så kommer du garanterat att hamna här, eller i lite mer turistiga Shinjuku där flygplatsbussen stannar. Här finns Robot Café, barer som aldrig stänger och flera varuhus med billiga teknikprylar.

Är du ute efter mer lyx är det stadsdelen Ginza som gäller som har alla världens modedesigners representerade, men ett lite mer genuint alternativ är Roppongi, också fyllt med restauranger caféer och muséer samt gallerian i Roppongi Hills, allt i ett lite lugnare tempo.
Akihabara kallas även Electric Town, det är här du hittar den senaste tekniken till ett billigt pris, men stadsdelen är även centrum för den japanska Manga och Animekulturen.

Sevärdheter

Tokyo är inte bara liv och rörelse, här finns också det Kejserliga palatset vid Tokyo station och Tokyos äldsta buddhisttempel Sensoji i Asakusa, vackra oaser med japanska trädgårdar som man inte får missa i ett land med en unik historia. Ueno-Koen parken är också ett av Tokyos mest kända landmärken och berömt för sina blommande körsbärsträd dit lokalbor och turister vallfärdar på våren. Här finns också flera tempel och en sjö med lotusblommor.

Tokyo - Staden du måste besöka

Subkulturer

Megastäder har ofta plats för subkulturer och intressen som kan ta upp en hel stadsdel. Är man fascinerad av japansk sumobrottning eller bara vill få en inblick i denna fascinerande sport bör man åka till Ryogoku- stadsdelen känd för sumobrottningen där det hålls turneringar under säsong och även finns ett sumomuseum.

Harajuku är centrum för extremt mode och alltså ett utmärkt ställe för inspiration. Här hittar man det speciella kawaii-modet, det extremgulliga, blandat med Lolita och maskerad modet cosplay. I Yoyogi-parken i anslutning till Harajuku samlas också Elvis-kopior och rockabilly fans på helgerna, allt för att umgås och visa upp sig!

Njut av japansk matlagningskonst

Tokyo har fler Michelinstjärnor än både Paris och London, och här finns den gigantiska fiskmarknaden Tsukuji central som kan vara värt att stiga upp tidigt för om man vill se vart den genuina sushin och sashimin kommer ifrån. Den farliga blåsfisken Fugu kräver rätt tillagning för att kunna ätas men är ändå mycket populär. Något många vill pröva i Japan är den berömda Kobebiffen som påstås vara världens godaste kött som smälter i munnen då korna fått specialkost. Kanske inget för backpackerplånboken, snabbmåltiden Ramen däremot är en utmärkt budgeträtt gjort på nudlar som finns i de flesta gatukök.

Boende

På Park Hyatt Tokyo om du vill uppleva Tokyo från filmen Lost in translation.
Prova annars på kapselhotell som finns över hela trångbodda Tokyo, billigt och definitivt annorlunda!