Den lilla ön Bali, belägen i Indonesien och med cirka fem miljoner invånare, är och kommer förmodligen alltid att vara ett av våra absolut främsta favoritresmål. Huvudstaden heter Denpasar men det är Ubud som drar flest turister. Med sina otroligt vackra stränder och fantastiska klimat är ön surfarens, dykarens och strandhängares våta dröm. Men det finns mycket mer än så att upptäcka!

Balineserna är mycket intresserade av konst, dans, film och musik och där har de massor att erbjuda. Varför inte gå på en traditionellt balinesisk dansföreställning? Att ta sig runt på ön gör man lättast genom att hyra en cykel. Cykla runt och utforska bland berg, lummig grönska och de riktiga publikdragarna; risfälten. En otroligt vacker syn som inte gör sig rättvisa på bild! 

Upplev Bali

Utflykter

Vid Uluwatu finns det fantastiska grottbadet som drar många turister årligen. Här leds man ner till grottorna genom långa svindlande trappor och på vägen får man sällskap av aporna som finns överallt. Här är det underbart att spendera några timmar i det varma vattnet. Viktigt dock att gå med guide som har god kunskap om tidvattnet.

Visar det sig senare att man är överförtjust i alla dessa apor kan man senare även bege sig till den så kallade Monkey Forest i Ubud. Här kryllar det av dem och de är inte blyga!
Utöver allt detta rekommenderar vi självklart att besöka något eller några utav alla de vackra tempel som finns på ön, få traditionell balinesisk massage eller testa Balis härliga shopping!

Upplev Bali

Boende

Det är fortfarande relativt billigt att leva och bo i Bali. Men turistvågen har bidragit till att flertalet riktigt lyxiga hotellkomplex har öppnat på ön. Här kan man hyra sin egen semestervilla från cirka 1 000 kronor natten och uppåt. Så kallad ”evighetspool”, där vattnet inte tycks kunna skiljas från horisonten är mycket vanligt och populärt.

Ett bra budgetalternativ är det familjevänliga hotellet Bali Bohemia som ligger i Ubud. Här kan ni umgås heta sommarnätter på den mysiga terrassen, äta i hotellets underbara restaurang och låta barnen simma av sig i den stora barnpoolen.

Har du lite mer pengar på fickan kanske du vill prova Seminyak Beach Resort, ett lyxhotell beläget nära stranden med tillhörande tropisk trädgård, där de billigaste rummen går för 2000 kronor natten.
Bali är en riktig yoga-ö, och om du också brinner för yoga kanske du skulle vara intresserad av att besöka ett så kallat ”retreat”? Här betalar man ofta en större kursavgift och bor samt äter sedan gratis på retreatets hotellkomplex.

Bungalows och cabanas finns också det tillgängligt för den lite mer äventyrlige och som inte vill lägga allt för mycket pengar på boende. Vad kan egentligen vara mer åtråvärt än att vakna upp på stranden, till ljuset av soluppgången?